Україна
30 квітня 2017
Лікар розповіла, які маринади для шашлика краще не використовувати
Нікому не рекомендується купувати замариноване м'ясо в магазинах.
news-image

Популярні маринади на основі оцту і майонезу можуть нести серйозну загрозу для здоров'я.

Про це кореспонденту ГолосUA повідомила дієтолог Ірина Морозова, інформує «Є!».

«Останнім часом, навіть в середовищі своїх знайомих я нерідко стикаюся з тим, що шашлик маринують майонезі - це чи не найгірший варіант для тих, кому дороге здоров'я. При впливі високих температур майонез виділяє канцерогенні речовини, не кажучи вже про те, що така кількість жирів просто неприйнятна », - зазначила лікар.

І.Морозова також не рекомендує використовувати оцет при маринадах, - він негативно впливає на шлунково-кишкового тракту і при частому вживанні викликає хвороби нирок. До речі, оцту досить багато і в звичайному, магазинному майонезі.

Дієтологи не рекомендують використовувати при марінадахі кефір, який, як вважається, додає м'ясу м'якість.

«У поєднанні з м'ясом кефір перешкоджає засвоєнню заліза і білка, тобто мало того, що ви шкодите собі смаженим м'ясом і важкою їжею, організм ще й не в змозі вилучити з неї нічого корисного - ні білка, ні мікроелементів. Маринувати м'ясо я б порадила в кмину, цибулі, зелені і травах. І, звичайно ж, нікому не рекомендую купувати замариноване м'ясо в магазинах - мало того, що воно низької якості і від невідомого виробника, так ще і термін придатності, як правило, в ньому закінчився ще «позавчора», - зазначила вона.

 

Читайте також: Де в Києві можна смажити шашлики (інтерактивна карта)