Події
3 травня 2017
Інтерпол оголосив у розшук колишнього топ-менеджера банку Фінанси і кредит
Олег Шапкін звинувачується у викраденні, привласненні або перетворенні власності шляхом зловживання службовим становищем.
news-image
Олег Шапкін звинувачується у викраденні, привласненні або перетворенні власності шляхом зловживання службовим становищем. Про це повідомляє «Є!» з посиланням на Тиждень.

Інтерпол оголосив у міжнародний розшук колишнього заступника голови правління банку "Фінанси і кредит" Олега Шапкіна. Про це повідомляється на сайті Інтерполу.

Згідно з повідомленням, Шапкін звинувачується у викраденні, привласненні або перетворення власності шляхом зловживання службовим становищем.

Зазначимо, Шапкін працює в банку "Фінанси та кредит" з 2002 року, а в 2007 році був призначений заступником голови правління фінустанови.

Банк "Фінанси та Кредит" заснований в 1990 році. Його основним бенефіціаром виступає український бізнесмен, народний депутат  Костянтин Жеваго.

НБУ відніс банк "Фінанси та Кредит" до категорії неплатоспроможних з 17 вересня 2015 року, а 17 грудня ухвалив постанову про відкликання у нього банківської ліцензії та ліквідації.

Нацбанк заявляв про намір відсудити у Жеваго заставу рефінансування "Фінанси та Кредит", яким стало особисте фінансове поручительство в розмірі 1,45 млрд грн.

Крім того, з реєстру судових рішень з посиланням на повідомлення Святошинського управління поліції відомо, що 11 травня 2016 року внесено відомості до єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального злочину, передбаченого ст.190 ч.1 Кримінального кодексу (шахрайство), за фактом вчинення посадовими особами банку і його власником шахрайських дій.

У серпні 2016-го правоохоронці проводили обшук в офісі банку "Фінанси та Кредит".

У жовтні суд заарештував Олександра Демченка, колишнього помічника Костянтина Жеваго, який підозрюється у виведенні активів банку на суму понад 1 мільярд гривень.

15 листопада Генеральна прокуратура України оголосила про підозру колишньому голові правління банку "Фінанси та Кредит", а також одному з його заступників.