Події
11 січня 2015
Стало відомо про справжній вміст "гумконвоїв Путіна" (відео)
Це вже далеко не перший випадок, коли інформація про справжній вміст “конвоїв Путіна” стає надбанням світової громадськості.
news-image

Одинадцятий за рахунком так званий “гуманітарний конвой”, який російська влада відправила на окуповані території Донецької та Луганської областей України, привіз НЕ продукти харчування, ліки і дитячі іграшки, а боєкомплекти для реактивних систем залпового вогню. Істинний вміст білих КамАЗів зняли на відео і опублікували в інтернеті самі російські терористи,  повідомляє  Є l Єдність.інфо з посиланням на телеканал TVI.

На записі чітко видно, як з військового напівпричепа КамАЗ з характерно перефарбованим в білий колір тентом люди в камуфляжній формі вивантажують ящики з боєприпасами, які потім складують в якомусь виробничому приміщенні. За запевненням фахівців, в дерев’яних ящиках –  снаряди для РСЗВ “Град”. Самі російські окупанти в процесі розвантаження радісно коментують те, що відбувається, висловлюючи свої емоції з приводу того, що їм прислали з Росії “новорічні подарунки для Порошенка, Ляшко і “кролика Сені “. На відео – безліч нецензурних виразів.

Нагадаємо, що формально Росія заявляє про виключно гуманітарний характер вантажу "конвоїв Путіна". Їхній рух в Україні, навіть намагалися оформити під егідою Міжнародного товариства Червоного Хреста, правда, фахівців цієї організації в підсумку так жодного разу і не допустили ні до огляду вантажу, ні до його супроводу. “Конвої Путіна” перетинають кордон виключно на ділянках, підконтрольних російським окупантам і, само собою, українські прикордонники і митниця до оформлення вантажу не допускаються.

Це вже далеко не перший випадок, коли інформація про справжній вміст “конвоїв Путіна” стає надбанням світової громадськості. Трохи раніше в мережі було опубліковано перехоплення телефонної розмови одного з російських військових, які брали участь в окупації окремих районів Донецької та Луганської областей України зі своїм колегою. У бесіді російський офіцер зізнавався, що військовослужбовців армії РФ на українську територію також доставляють в “конвоях Путіна” під виглядом гуманітарного вантажу.