Суспільство
3 травня 2017
Українців треба привчити заощаджувати тепло і електроенергію, – експерт
Державі треба заохочувати громадян до ощадливості.
news-image

Україна споживає дуже багато теплової та іншої енергії. Тому державі треба заохочувати громадян до ощадливості, пише «Є!» з посиланням на ZIK.

Такою думкою у прямому ефірі програми «Перші про головне. Коментарі» (щобудня о 10:00 – 12:00, 13:00 – 15:00 та 17:00 – 19:30) на телеканалі ZIK поділилася координатор житлово-комунальних та енергетичних програм громадянської мережі «Опора» Тетяна Бойко.

«Я б на місці уряду поступово зменшувала соціальні нормативи. Людей треба вчити заощаджувати. Для тих, хто економить, монетизація залишків субсидій стане приємним бонусом. Осіб, що повністю споживають виділену енергію, я б карала. Вважаю, що таких треба взагалі позбавляти субсидій», – каже експерт.

Україна займає провідне місце у Європі згідно споживання енергії. Зважаючи навіть на це, громадяни нашої країни мають замислитись над її раціональним використанням.

«Ми як країна споживаємо втричі більше енергетії, аніж європейські сусіди. Проте, з того, що я бачу, крок за кроком стаємо економнішими. Наприклад, потенціал енергоефективності лише у житловому фонді зріс на 40-50%. Частину цих відсотків можна завдячувати ОСББ, які наважились взяти теплі кредити і провести повністю усі енергоефективні заходи. Відтак у мешканців таких багатоквартирних будинків вдвічі менші рахунки за обігрів помешкань. Це безперечно позитив», – додає гостя програми.

Читайте також:Віталій Кличко: «Ми почали встановлювати в Києві новий тип контейнерів для твердих побутових відходів»