Київ
3 травня 2017
У фондосховищі Києво-Печерської Лаври знайшли дві єгипетські мумії, - Мінкультури
Кілька десятків років ці унікальні предмети забутими перебували в фондосховищі і лише тепер були знайдені.
news-image

У Києво-Печерському історико-культурному заповіднику під час звірки фондів знайшли колекцію давньоєгипетських старожитностей, серед яких мумії.
Про це повідомляє прес-служба Міністерства культури, інформує «Є!», з посиланням на Цензор.Нет.

"На початку 2017 року, під час звірки фондів Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника, заступник генерального директора археолог Сергій Пивоваров виявив справжню давньоєгипетську мумію", - йдеться в повідомленні.

Згодом стало відомо, що мова йде про декілька надзвичайно цікавих експонатах, які потрапили до Києва ще на рубежі ХІХ - ХХ століть. Як з'ясувалося, спочатку вони зберігалися в Церковно-археологічному музеї, пізніше перебували в Музеї атеїзму, який тоді розташовувався в Києво-Печерський лаврі.
Відзначається, що кілька десятків років ці унікальні предмети забутими перебували в фондосховищі і лише тепер були знайдені.
Зараз колекція старожитностей Стародавнього Єгипту складається з двох мумій, двох розписаних саркофагів і декількох канопи (похоронних судин для внутрішніх органів - ред.).
Дану колекцію речей Стародавнього Єгипту і останні знахідки покажуть 5 травня 2017 року в 11-00 в Національному Києво-Печерському історико-культурному заповіднику.

Читайте також: Тепер в Єгипті будуть штрафувати настирливих торговців