Політика
4 травня 2017
Вадим Рабінович: «Коли у нас щось роблять - обов'язково шукайте, де хочуть обдурити»
Нардеп пояснив, чому він не готовий ініціювати повну монетизацію субсидій для населення.
news-image

Рішення уряду про часткову монетизацію субсидій на комунальні послуги для населення - черговий спосіб грабувати країну. Таку думку в ефірі програми «Хто кому Рабінович» на телеканалі «112 Україна» висловив народний депутат, голова парламентського підкомітету з прав людини та лідер партії «За життя» Вадим Рабінович, відповідаючи на питання про те, чи готовий він ініціювати повну монетизацію субсидій для населення, передає «Є!»

«Ні, не готовий. І поясню вам, чому. Я завжди кажу, що найбільша перемога цих паразитів, що ми звикнемо до злиднів, до бідності. До того, що треба ходити з простягнутою рукою.

Їх субсидії, по суті, це посібник по бідності. У нас всіх є голови, порахуймо.

Чому замість всіх цих нескінченних вигадок, нескінченних субсидій і монетизації чого завгодно просто не знизити тарифи? Можете пояснити? Ніхто не може», - підкреслив нардеп.

Вадим Рабінович пояснив, у чому, на його думку, вигода уряду.

«Знаєте, чому їм подобаються всі ці монетизації? Я вам скажу. Вони вважають, що у нас в країні 42 мільйони осіб. Далі. У нас перепис населення не проводився вже 25 років. За оцінкою міжнародних організацій (за рівнем споживання хліба і борошна), у нас в країні реально перебуває 24,2 мільйона осіб. Решта просто або виїхали на заробітки, або просто їх немає. Ось така цифра. А тепер дивіться: можна приголомшливо списати на неіснуючих українців колосальні суми вже в грошах», - резюмував парламентарій.


На думку лідера партії «За життя», довіряти нинішньому уряду протипоказано.

«Коли просто платиш пільгу якусь - важко (вкрасти. - ред.), А ось тут буде легше. Тому у нас коли що-небудь роблять, обов'язково шукайте, де вони хочуть обдурити. Коли уряд каже: "Нам стало жити краще", - відразу хапайся за кишені », - уклав Вадим Рабінович.


Нагадаємо, Кабінет Міністрів прийняв рішення щодо монетизації невикористаної частини субсидії на оплату електроенергії та газу. Дані зміни торкнуться близько 1,5 мільйона сімей. Міністр соціальної політики Павло Розенко назвав їх «своєрідною премією». За його словами, загальна сума компенсацій може доходити до 700 гривень.

Читайте також: Парламент бореться із корупціонерами тоді, коли це вигідно Президентові, – журналіст
Читайте також: Порошенко підписав закони щодо підвищення соціального захисту військових та членів їх сімей