Україну і Росію можуть на 3 роки відсторонити від участі в Євробаченні
ЄМС оголосить своє рішення після конкурсу.
news-image

Європейська мовленнєва спілка (ЄМС), що організовує пісенний конкурс Євробачення, наступного тижня розгляне питання про застосування санкцій до України та Росії за ситуацію, яка склалася цього року. Про це німецькому виданню ZDF Heute повідомив голова оргкомітету конкурсу Франк-Дітер Фрайлінг, передає «Є!» із посиланням на Телекритика.

З його слів, ЄМС оголосить своє рішення вже після конкурсу.

"Ймовірно, у рамках засідання 12 червня", – додав він.

Фрайлінг уточнив, що не сумнівається в тому, що країни будуть покарані, питання полягає лише в тому, які саме санкції будуть. Статут ЄМС передбачає, зокрема, такі санкції, як грошовий штраф, позбавлення спонсорської підтримки, відсторонення від участі в конкурсі на строк до трьох років тощо.

Голова оргкомітету Євробачення нагадав, що, організовуючи конкурс, Україна взяла на себе зобов'язання забезпечити виступ усіх учасників, але не виконала його щодо російської представниці – співачки Юлії Самойлової. Однак і Росія порушила правила конкурсу, оскільки представники її делегації не були присутні на обов'язкових попередніх зустрічах у Києві на початку року.

Нагадаємо, у березні СБУ заборонила в'їзд на три роки в Україну Юлії Самойловій, оскільки вона відвідувала анексований Крим.

В связи с этим российский медиахолдинг ВГТРК (каналы «Россия-1», «Россия-24», «РТР-Планета» и др.) и «Первый канал» официально отказались от трансляции конкурса в этом году.

Читайте також: Організатори Євробачення просять всіх глядачів приїхати на шоу на 2,5 години раніше
Читайте також: В Музеї історії Києва відкрилась найбільша за всю історію України виставка київського пейзажу (фото)