Політика
5 травня 2017
Конгрес США ухвалив бюджет: підтримати Україну та протидіяти Росії
Також передбачено виділення коштів країнам Східного партнерства для імплементації угод про вільну торгівлю з ЄС .
news-image

Сенат США затвердив консолідований проект державного бюджету в загальному розмірі 1,1 трлн дол на 2017 фінансовий рік, який завершується 30 вересня.

Інформує «Є!», з посиланням на apostrophe.ua.

Законопроект підтримали 79 сенаторів, 18 висловилися проти. Палата представників проголосувала за документ напередодні, тому для остаточного вступу бюджету в силу залишається тільки поставити свій підпис президентові США Дональду Трампу.

Також сьогодні Палата представників схвалила законопроект про фінансування діяльності спецслужб, в рамках якого кілька розділів було присвячено РФ, передає Newsader з посиланням на DW.

Зокрема, передбачаються заходи щодо скорочення впливу Росії на процеси в США і припинення діяльності російських спецслужб в країні. Держдепартамент спільно з ФБР і Національної розвідкою доручили підготувати правила, згідно з якими російські дипломати і персонал диппредставництв РФ в США повинен попередньо сповіщати про всіх поїздках на території країни.

Також йдеться про створення спеціального міжвідомчого комітету, завданням якого буде протидія таємного впливу Кремля на громадськість чи уряди інших держав.

В розділі, який присвячений фінансування Пентагону, йдеться, що його кошти не можуть бути використані на будь-які дії, що сприяють підтримці окупації Криму та підтримки інвестицій США в Криму. Мінфіну доручено контролювати, щоб компанії США не здійснювали дій, що порушують суверенітет і територіальну цілісність України.

Адміністрації США забороняється надавати підтримку держав, які визнають незалежність грузинських регіонів Абхазії і Північної Осетії.

Крім цього, йдеться й про фінансування програми з підтримки демократії в РФ, включаючи вільний інтернет.

Також передбачено виділення коштів країнам Східного партнерства для імплементації угод про вільну торгівлю з ЄС з метою скоротити їх вразливість від економічного і політичного впливу з боку РФ.

Читайте також: Опубліковано список чиновників-свідків у справі Януковича