Світ
5 травня 2017
Церкви США тепер зможуть приймати участь у виборах: Трамп виконав передвиборчу обіцянку
Розширення прав церков на участь в політиці було одним з передвиборних обіцянок Трампа.
news-image

Своїм указом Трамп скасував поправку 1954 року народження, згідно з якою церквам заборонялося підтримувати кандидатів або політичні партії на виборах або фінансувати їх кампанію.

Інформує «Є!», з посиланням на dw.com.

Президент США Дональд Трамп в четвер, 4 травня, підписав указ про захист свободи віросповідання, знімає кілька діючих обмежень на релігійні громади. Для вступу в силу документ повинен бути схвалений Конгресом.

Серед іншого указ скасовує "поправку Джонсона" 1954 року народження, згідно з якою звільненим від сплати податків організаціям, якими є релігійні громади, заборонено підтримувати окремих кандидатів або партії на виборах, а також робити фінансові пожертвування на їх передвиборну кампанію. Розширення прав церков на участь в політиці було одним з передвиборних обіцянок Трампа консервативним християнським громадам.
Як заявив Трамп під час підписання документа, більше жодному американцеві не потрібно буде вибирати між дотриманням законів і прийняттям рішень відповідно до своїх релігійних переконань.
Крім того, указ президента дозволяє релігійним організаціям відмовляти своїм найманим працівникам в наданні послуг, що суперечать переконанням громади. Зокрема, в договорі про медичне страхування зі своїми співробітниками церкви можуть виключити відшкодування витрат на контрацептиви або аборти.

Читайте також: На Тернопільщині у монастирі УГКЦ без благословення єпископа виганяли бісів