Київ
5 травня 2017
Зеленбудівці пояснили, чому на Оболоні із квітів споруджено саме слона
Для створення композиції фахівці "Київзеленбуду" використали понад 4 тисячі квітів.
news-image

Традиційно на в'їзді до Оболонського району зі сторони Подолу усіх привітно зустрічає чарівний заквітчаний слон, який стоіть на квітковому килимі. Для створення композиції фахівці "Київзеленбуду" використали понад 4 тисячі квітів (чорнобривці, петунія, цинерарія, віола, очиток), повідомляє «Є!»

На сторінці установи у Фейсбуці зеленбудівці пояснили, чому для створення композиції був обраний саме слон.

"Уявіть наше місто понад тисячу років тому. На краю схилів стояли шатроподібні будівлі мисливців (на кожній стоянці їх було по 4-5 на громаду в 30-40 осіб) з кісток мамонтів, покриті шкурами бізонів чи оленів, діаметром 4-5 м, в яких (взимку) чи біля яких (в інший час) курилося багаття.

Люди у звірячих шкурах на тлі тундростепів навколо. Все це ніяк не було схоже на сучасний Київ. Значення Дніпра було мінімальним - головним джерелом харчування тодішніх мешканців було полювання на великих звірів, головним з яких був мамонт.

Вже згодом під час намивних робіт на Оболоні знайдений зуб мамонта як слід того, що саме тут відбувалось полювання. Мамонт – унікальний шерстистий слон, навіки втрачений, у знищенні якого прийняла участь первісна людина", - йдеться в повідомленні установи.