Події
5 травня 2017
У Чорному морі росіяни спробували захопити українське рятувальне судно (відео)
Команда відмовилась виконувати протиправні вимоги російських моряків.
news-image

Під час штатних навчань рятувальників Морської пошуково-рятувальної служби в Чорному морі в районі Скадовська російській корабель здійснив спробу захопити український рятувальний катер. Проте екіпаж не допустив цього. Про це повідомляє прес-служба Мінінфраструктури на сторінці у "Фейсбук", пише «Є!» з посиланням ан УНІАН.

"Кораблі Російської Федерації, що базуються в анексованому Росією Криму, наблизилися до українського рятувального катера і вийшли в ефір з вимогою "застопорить ход и лечь в дрейф". Команда українського рятувального катера відмовилася виконувати протиправні вимоги, зазначивши, що катер перебуває у територіальних водах України, після чого взяли курс на Скадовськ", - пояснили у Мінінфраструктури.

Професійні дії українських рятувальників відзначив міністр інфраструктури України Володимир Омелян:

"Наш екіпаж продемонстрував впевнені дії. Не зважаючи на заклики світової спільноти, російські військові продовжують вдаватися до порушень українських кордонів як на морі, так і на сході України, але їх брязкання зброєю нас не лякає. Окуповані території повернуться під контроль України".

Міністр зазначив, що екіпаж буде нагороджено за професіоналізм. 


Читайте також:Western Union припинив переказ грошей з РФ в Україну без відкриття рахунку в банку