Події
5 травня 2017
Порошенко вніс до Ради законопроект про інклюзивну освіту
За словами гаранта, інклюзивної освіти потребують 10% українських дітей.
news-image

Президент подав до Верховної Ради проект Закону "Про внесення змін до Закону України "Про освіту" щодо особливостей доступу осіб з особливими освітніми потребами до освітніх послуг". Він забезпечить продовження розвитку інклюзивної освіти в Україні, повідомляє офіційний сайт глави держави, передає «Є!»

За словами гаранта, інклюзивної освіти потребують 10% українських дітей. Законопроект передбачає, що вони навчатимуться у загальноосвітніх навчальних закладах.  Тих, які найзручніші для дитини і найближчі за місцем її проживання.

За законопроектом, фінансуватимуть навчання дітей з інвалідністю коштом субвенції з Державного бюджету місцевим бюджетам.

Також документ вперше на законодавчому рівні визначає терміни "особа з особливими освітніми потребами", "індивідуальна програма розвитку" та "корекційно-розвивальні та психолого-педагогічні послуги".

Президент закликав нардепів підтримати цей проект Закону у найближчі парламентські тижні.

Тоді ж глава держави пропонує прийняти новий закон "Про освіту", який має бути винесений на розгляд парламенту у другому читанні.

Читайте також: «Українці воювали проти нацистів у складі семи армій» - Інститут нацпам'яті нагадав основні факти про Другу світову війну