Світ
6 травня 2017
Озлоблений Кремль через недопуск їх конкурсантки розповсюдив в мережі топ фейків про українське Євробачення
Все більше неправдивих фактів з’являються у мережі, щоб залякати всіх гостей.
news-image

Поки у Києві активно готуються до проведення “Євробачення-2017”, у сусідній країні – складають байки про пісенний конкурс. Все більше неправдивих фактів з’являються у мережі, щоб залякати всіх гостей.

Інформує «Є!»,  з посиланням на vsviti.com.ua.

Міф перший: “Агресивні українці”

 Як тільки не називають наших співвітчизників після заборони в’їзду в Україну співачці з РФ Юлії Самойловій: подекуди чути слова “карателі”, “агресивні укри”, ну і вже традиційна “хунта”. Часто закликають всіх бойкотувати конкурс і навіть звинувачують Київ у “відвертому націоналізмі, який за всяку ціну привертає до себе увагу”.

Нещодавній інцидент із “чорним списком” для російських гумористів, серед яких опинилася Катерина Варнава, також не пройшов повз увагу кремлівських ЗМІ.

Міф другий: “Не лізь, бо вб’є”

Українську столицю російські пропагандисти показують як місто, знаходитися в якому небезпечно для життя: можете “зустріти бородату жінку або нациста”, так пояснюють свої припущення путінські ресурси.

Вигадали також численні спецоперації СБУ, яка нібито створює образ “тероризму” і імітує “акції під чужим прапором”. Мова, звісно, йде про окуповані території, але чомусь у цих байках подібне приписують і Києву.

Наприклад, так званий військовий експерт Олександр Жилін стверджує, що напередодні 9 травня у столиці запланований теракт, і нібито показники злочинності в Україні це підтверджують.

Натякають і на економічну нестабільність і масовий приплив зброї із зони АТО, але факти суперечать вигадкам – київські вулиці патрулюватимуть сотні правоохоронців та бійців Національної гвардії, тому безпеці гостей та учасників конкурсу нічого не загрожує.

Міф третій: “Царство безхатченків”

Ставлять під сумнів і готовність міста до “Євробачення”: наприклад, прокремлівський “МК” стверджує, що вулиці міста буквально всіяні безхатченками, яких “вивезуть в поле і покинуть напризволяще”.

Українці нібито використовують їх в якості кур’єрів, які перевозять наркотичні речовини, втім про жоден подібний факт з боку силових структур та правоохоронних відомств України не повідомлялося.

Штаб путінських журналістів вигадав навіть сувеніри із нацистською символікою та пам’ятки із націоналістами.

Реальний стан речей

 

Насправді всі, хто приїхав до столиці на власні очі помітили всі зміни – почали з оновлення станції метро “Лівобережна”, створили фан-зону, оформили сцену і гідно зустріли учасників в аеропорту “Бориспіль”. Деякі конкурсанти навіть встигли поласувати борщем і залишилися дуже задоволеними.

Читайте також: Вєрка Сердючка повернулась на українську сцену після довготривалої відпустки і виступила на вечірці до Євробачення 2017 (фото)