Україна
8 травня 2017
В Україні сьогодні відзначають День пам'яті та примирення
Цей день відзначають в нашій країні з 2015 року. Саме тоді Верховна Рада встановила 8 травня як День пам'яті і примирення.
news-image

В Україні сьогодні, 8 травня, відзначають День пам'яті і примирення.

Про це пише «Є!» з посиланням на 112 телеканал.

Вперше нова традиція вшанування жертв Другої світової війни була розпочата в 2015 році, і таким чином Україна приєдналася до загальноєвропейської традиції.

9 квітня 2015 року Верховна Рада України встановила 8 травня Днем пам'яті і примиренняв честь всіх жертв Другої світової війни. Закон був прийнятий відповідно рекомендаційної резолюції ООН від 2004 року, яка проголосила 8 і 9 травня Днями пам'яті і примирення і запропонувала державам-членам ООН, крім святкування своїх Днів перемоги чи визволення, щороку відзначати один або два дні як данину пам'яті всіх жертв Другої світової війни.

Під час святкування Дня пам'яті і примирення в Києві та обласних центрах біля пам'ятників і меморіалів, присвячених увічненню перемоги над нацизмом та вшанування пам'яті жертв Другої світової війни 1939-1945 років, встановлюється почесна варта, а також покладаються вінки і квіти.

День пам'яті і примирення буде відзначається щорічно 8 травня.

З 2014 року символом Дня примирення та Дня перемоги в Україні став червоний мак. Це міжнародний символ пам'яті жертв усіх військових і цивільних збройних конфліктів.

Зазначимо, що 8 травня в більшості європейських країн і в США відзначається День перемоги у Другій світовій війні (V-E Day, або Victory in Europe Day), оскільки 7 травня був підписаний акт капітуляції Німеччини, а 8 травня він набув чинності за середньоєвропейським часом.

Читайте також:У Києві пройшла офіційна церемонія відкриття Євробачення (відео)