Події
8 травня 2017
Путін привітав з 90-річчям свого екс-начальника - резидента КДБ в Німеччині (фото)
Глава РФ вручив Лазарю Матвєєву президентський годинник, а також примірник газети "Правда", випущений в день народження ювіляра в 1927 році.
news-image

Президент Росії Володимир Путін побував в гостях у колишнього представника КДБ СРСР при міністерстві держбезпеки Німецької Демократичної республіки Лазаря Матвєєва - резидента, під керівництвом якого в другій половині 1980-х рр. він працював в Дрездені. Президент РФ привітав свого колишнього керівника з 90-річним ювілеєм, передає «Є!» із посиланням на ТАРС.

Путін приїхав додому до Матвєєва в Жулебіно разом з колегами по роботі в НДР - Миколою Токаревим, який на даний час очолює компанію "Транснафта", і Сергієм Чемезовим (нині керівник "РОСТЕХ").
Путін вручив Матвєєву президентський годинник, а також примірник газети "Правда", випущений в день народження ювіляра в 1927 році.

Згідно з інформацією на офіційному сайті Кремля, Путін працював в НДР у 1985-1990 роках по лінії зовнішньої розвідки. Він проходив службу в Дрездені. За вислугою років Путін був підвищений у званні до підполковника і на посаді - з позиції старшого оперуповноваженого спочатку до помічника начальника відділу, а потім і до старшого помічника.

Сам Путін в книзі "Від першої особи" згадує, що в НДР робота у нього йшла добре.

"Це була робота по лінії політичної розвідки: отримання інформації про політичних діячів, про плани потенційного противника", - згадував він.

 

"Звичайна розвідувальна діяльність: вербування джерел інформації, отримання інформації, обробка її та відправка в центр. Йшлося про інформацію про політичні партії, тенденції всередині цих партій, про лідерів - і сьогоднішніх і можливих завтрашніх, про просування людей на певні пости в партіях і державному апараті...

Важливо було знати, хто, як і що робить, що твориться в МЗС країни, що цікавить нас, як вона вибудовує свою політику з різних питань в різних частинах світу або якою буде позиція наших партнерів на переговорах з роззброєння, наприклад. Цілком рутинна робота", - зазначив він.

Читайте також: Стало відомо, до якої країни Макрон здійснить свій перший візит