Світ
8 травня 2017
В Естонії почалися найбільші в історії країни військові навчання НАТО за участю України
У навчаннях задіяні близько 9 тис. військовослужбовців з Естонії та країн-членів і партнерів НАТО.
news-image

В Естонії в понеділок, 8 травня, почалися найбільші в історії країни міжнародні навчання Північноатлантичного альянсу під назвою "Kevadtorm-2017" ("Весняний шторм-2017"). Про це повідомляє DW з посиланням на прес-службу естонського міністерства оборони, пише «Є!» з посиланням на РБК.

Повідомляється, що в навчаннях беруть участь близько 9 тис. військовослужбовців з Естонії, а також держав-членів і партнерів НАТО.

У маневрах, які проходять переважно на півночі і північному сході країни, поблизу кордону з Росією, беруть участь військові з України, Великобританії, Франції, Німеччини, Нідерландів, Польщі, країн Балтії, Канади, США та Грузії.

"Серед задіяної техніки - американські танки M1A2 Abrams, британські Challenger 2 і французькі Leclerc. Крім того, задіяні бойові машини піхоти Естонії, Великобританії, США та Франції: CV9035, Warrior, Bradley, VBCI", - зазначають у повідомленні.

Навчання триватимуть три тижні і завершаться 25 травня.

Нагадаємо, 27 квітня повідомлялося, що в Естонії незабаром пройдуть найбільші навчання НАТО з кібербезпеки. У навчаннях візьмуть участь представники 25 країн.