Суспільство
8 травня 2017
Фільм львівських режисерів став призером престижного кінофестивалю в США
Сюжет фільму оповідає про людей з ДЦП, які приїхали до Львова з виставою.
news-image

Фільм львівських режисерів Олександра і Дарини Балабай став призером на ювілейному 50-му фестивалі WorldFest в Х'юстоні в категорії "Етика та культура", сказано в офіційному релізі режисерів.

Про це повідомляє «Є!» з посиланням на 112 телеканал.

У документальному фільмі "Борщ" йдеться про "незвичайних людей", які приїхали до Львова з виставою. "Незвичайні люди" - так режисери назвали осіб з особливими потребами. У зйомках брали участь люди з ДЦП, в інвалідних візках і волонтери, що супроводжували їх. Під час спілкування з цими людьми було зібрано багато матеріалу, створено паралельну креативну сюжетну лінію і змонтовано фільм.

"До процесу виробництва не було залучено жодного спонсора. Все - від зйомок фільму, монтажу, титрування англійською, корекції кольору і звуку - автори робили власноруч", - йдеться в релізі.

"Борщ" - не єдина робота Олександра і Дарини Балабай. Серед інших робіт режисерів - відео про Львів та Західну Україну. Також в їхньому активі є документальний фільм "Скажи брррум або чорна будка", який розповідає про найбільший у світі фотопортретний проект "Добрі фото Львова". Цей фільм також взяв участь у багатьох міжнародних фестивалях.

WorldFest - найстаріший фестиваль незалежного кіно та відео в світі і третій за значимістю в Північній Америці після Сан-Франциско і Нью-Йорка. Фестиваль став конкурсним з 1968 року.

Був заснований титулованим режисером і продюсером Хантером Тоддом для підтримки незалежних режисерів.

Читайте також:У Дніпрі 8 травня провели ходу з портретами Бандери й Шухевича і червоними маками