Події
8 травня 2017
В Алеппо роздали георгіївські стрічки
Організатори акції разом з георгіївськими стрічками роздали листівки арабською мовою, які пояснюють, що означає цей символ.
news-image

Російськомовна громада сирійського Алеппо провела акцію "Георгіївська стрічка" - всім охочим роздали стрічки та інструкції, що пояснюють значення цього символу. Акція пройшла на одній з центральних площ Алеппо - тут члени громади роздали кілька десятків стрічок, передає «Є!» із посиланням на ТАРС.

"9 травня для нас є святим днем, святом. До війни наша діаспора і громада, звичайно, відзначала це свято. Але під час війни не було такої можливості. Тепер, після звільнення Алеппо від бойовиків, у нас така можливість з'явилася. Ми із задоволенням раді поділитися з нашими сирійськими друзями частиною нашої історії - георгіївською стрічкою", - розповіла журналістам голова російськомовної громади Алеппо Наталя Троцька.

Організатори акції разом з георгіївськими стрічками роздали листівки арабською мовою, які пояснюють, що означає цей символ і як його можна носити.
Подібна акція пройшла в Алеппо вперше. Увечері в понеділок 8 травня організатори сподіваються роздати ще кілька сотень стрічок в міському університеті.

Раніше акція вже була проведена в Дамаску і Латакії. У російськомовній громаді сподіваються, що акція стане традиційною.

Читайте також: «У Польщі свято 8 травня для одних - перемога, для інших - продовження окупації» - історик
Читайте також: На кордоні Литви водія змусили зняти з машини радянську символіку