Політика
8 травня 2017
Рабинович: ветерани Другої світової війни повинні відчувати повагу всього народу
Ми повинні пам'ятати велику перемогу, тому що для тих, у кого немає пам'яті, немає майбутнього.
news-image

9 травня було і буде Днем Великої Перемоги, незважаючи на те що сьогодні в Україні є люди, які намагаються переписати історію. Про це, виступаючи перед ветеранами в київському Парку партизанської слави, заявив народний депутат, голова парламентського підкомітету з прав людини і лідер партії «За життя» Вадим Рабинович, інформує «Є!».

«Я хочу, щоб ті, хто брав участь в цій війні, відчували повагу всього народу. Скільки Україна пролила крові, скільки всього сталося - сьогодні цього не можна забувати. Тисячі і тисячі людей лягли в землі, щоб ми сьогодні в цьому парку могли святкувати Перемогу. Вічна пам'ять тим, хто загинув. Вічна пам'ять тим, хто захищав нашу батьківщину. Велике спасибі. Повірте мені: ми пам'ятаємо і нікому не дамо забути, хто переміг фашизм, хто був героями. 9 Травня є і буде святом на всі віки для нас і для наших дітей », - заявив Вадим Рабинович, виступ якого транслював телеканал NewsOne.

Пізніше в ході прямого включення він відповів на питання ведучої про те, як проходить святкування. 

«Ми тут уже святкуємо День Перемоги, день найбільшої перемоги над фашизмом. Я думаю, сьогодні це найважливіше свято в нашій країні, тому що є люди, які намагаються переписати історію. Але ми повинні пам'ятати одне: мільйони українців загинули, захищаючи Україну, захищаючи нас усіх, щоб перемогти фашизм. Мільйони людей не повернулися до своїх родин. І тому сьогодні ми зобов'язані дати їм відчути, що ми це пам'ятаємо і завжди пам'ятатимемо », - підкреслив народний депутат.

Вадим Рабинович також звернувся до учасників війни. 

«Я хочу вам сказати, дорогі ветерани: ваші діти і внуки будуть точно знати, хто захистив свою землю і хто були справжні воїни світла. Ось вони, воїни світла, сидять тут з нами. Наші діди і батьки перемогли у важкій війні. І наша війна триває, тому що ми сьогодні у тих, кого вони перемогли, на колінах випрошуємо по мільйону кредитів. І це не перемога. Перемога буде тоді, коли ми будемо жити краще, ніж Європа. Ми повинні побудувати Європу у себе », - резюмував лідер партії« За життя ».

Відповідаючи на питання телеведучої про можливі провокації і використанні антиукраїнської символіки, Вадим Рабинович зазначив, що нічого подібного на святкуванні не спостерігається. 

«Ми сьогодні випустили багато голубів як символ тих душ, які пішли в цій війні. Ми повинні пам'ятати велику перемогу, тому що для тих, у кого немає пам'яті, немає майбутнього. Ми 9 Травня пам'ятаємо, пам'ятали і будемо пам'ятати », - сказав голова парламентського підкомітету з прав людини.
Читайте також: Як пройшов День пам'яті в Україні. Фоторепортаж
Читайте також: На Черкащині арештували депутата партії Ляшка за розкрадання