В Україні створено бота, який знаходить вільне місце у черзі за оформленням закордонного паспорта
Як тільки бот знайде місце, він повідомить про це користувачеві і запропонує записатися.
news-image

Програміст із Києва Антон створив Telegram-бота iGov, який знаходить вільне місце в черзі на оформлення закордонного паспорта.

Інформує «Є!», з посиланням на informator.news.

Бот перевіряє наявність вільних місць в онлайн-чергу в відділення міграційної служби кожні три хвилини.

Як повідомляє AIN на даний момент він працює в восьми містах: Київ, Дніпро, Одеса, Львів, Харків, Миргород, Тернопіль, Хмельницький.

Бот може моніторити місця у всіх представництва ДМСУ в обраному місті або перевіряти конкретне, якщо ви хочете оформляти закордонний паспорт недалеко від будинку.

55-1024x538

«Нещодавно я зіткнувся з проблемою черги в ДМСУ при оформленні паспорта. Така ж проблема виникла у друзів. В той же день я потрапив в обговорення на Facebook, де хтось написав, що хоче бота для моніторингу місць в черзі», – розповів Антон. На створення самого бота розробник витратив чотири години.

За його словами, є офіційний алгоритм, за яким з’являються нові місця в черзі на оформлення закордонного паспорта (в 7 ранку і 00:00 годин), але іноді місце може звільнитися в будь-який інший час. Тому бот вирішує проблему в першу чергу нетерплячих користувачів.

Як тільки бот знайде місце, він повідомить про це користувачеві і запропонує записатися. Якщо Час вам не підходить, моніторинг можна продовжити.

Читайте також: Субсидія: 8 головних змін
Читайте також: У невістки Петра Порошенка є російський паспорт. Журналіст опублікував документ (фото)