Суспільство
12 січня 2015
Померла оперна співачка Олена Образцова
У 2013 році народна артистка СРСР відзначила 50-річчя творчої діяльності у Великому театрі
news-image

Оперна співачка Олена Образцова померла на 76-му році життя в Німеччині. Про це повідомляє Є l Єдність.інфо із посиланням на ТАСС

28 жовтня 2014 у Великому театрі відбувся "Оперний бал", присвячений 75-річному ювілею артистки, в якому взяли участь Анна Нетребко, Хосе Кура, Марія Гулегіна та інші знамениті артисти. Наприкінці грудня 2013 Образцова зазначила на історичній сцені ГАБТа 50-річчя своєї творчої діяльності.

Олена Образцова народилася в 1939 році в Ленінграді. Почала співати в 5 років. Першою на вокальні дані Образцової звернула увагу музичний керівник хору дитячого садка в місті Устюжна Вологодської області, куди Образцову разом з матір'ю і бабусею евакуювали з блокадного Ленінграда. Після війни, повернувшись в рідне місто, Образцова продовжила заняття мистецтвом. Ленінградську консерваторію вона закінчила екстерном.

На підмостки Великого театру вона вийшла ще студенткою, її дебютом стала партія Марини Мнішек в опері Мусоргського "Борис Годунов", яку вона заспівала 17 грудня 1963. У репертуарі Образцової 86 партій у класичних і сучасних операх, російські народні пісні, старовинні романси, джазові композиції. Її партнерами були найвідоміші музиканти планети.