Суспільство
9 травня 2017
Здорове харчування: основні, дуже прості принципи
Важливим є не лише те, що ви їсте, а також і порції та час прийому.
news-image

Здорове харчування – це прекрасний спосіб залишатися здоровим і красивим без спеціальних дієт. До того ж, харчуватися здоровою їжею не так вже й складно, як може здатися на перший погляд.

Їжа здорова, якщо вона максимально натуральна, без переробки, інформує «Є!», з посиланням на ТСН. Наприклад, вживайте відварене м'ясо або рибу замість ковбас та сосисок, кефір замість йогурт з наповнювачами, воду або чай замість готових напоїв або соків.

Їжа здорова, якщо вона низькокалорійна, але при тому містить багато цінних компонентів. Наприклад, шматок вареного нежирного м'яса або риби та салат принесуть більше користі, аніж випічка чи солодощі, в яких багато "порожніх" калорій.

Салат з куркою та авакодо

Їжа здорова, якщо вона багата вітамінами та фітохімічними речовинами. Вживайте побільше різнокольорових овочів (морква, буряк, селера, перець, помідори, капуста, різноманітну листову зелень, ягід, фруктів (перевагу надавати кислим – ківі, цитрусовим, яблукам).

Їжа здорова, якщо багата на омега-3 жирні кислоти. Ці жири мають протизапальні властивості, незалежно від місця запалення, запобігають налипанню холестеринових "бляшок" на стінках артерій, покращують роботу нервової системи, сприяють хорошій концентрації уваги, пам'яті, зору, попереджують розвиток нервових психічних захворювань, незамінні у комплексному догляді за станом шкіри, волосся та нігтів.

Їжа здорова, якщо багата на клітковину. Клітковина виявляє детоксикуючі та антиканцерогенні властивості. Завдяки високій поглинаючій здатності зв'язує та виводить токсини, надмірну кількість холестерину, цукру.

Окрім того, важливим є не лише те, що ви їсте, а також і порції та час прийому. Потрібно їсти невеликими порціями (250 мл/жінки і 300-400 мл/чоловіки) кожні 3-4 години. Якщо ви будете пропускати прийоми їжі, то обмін речовин сповільниться, а це призведе до накопичення невикористаних організмом калорій у вигляді запасів жиру.

Читайте також: Вперше в історії вчені винайшли алкоголь, який піде на користь організму людини (відео)