Суспільство
9 травня 2017
В Україні медичний огляд водіїв тепер буде проходити по-іншому
У планах також створення загальнонаціональної бази даних, де буде вказано стан здоров'я всіх автомобілістів і майбутніх водіїв.
news-image

Щоб зменшити кількість аварій на дорогах України, змінять правила медогляду для водіїв за законами Євросоюзу.   

Інформує «Є!», з посиланням на expres.ua.

"Це систематизація порядків проведення профілактичних наркологічних оглядів, обов'язкових попередніх та періодичних психіатричних оглядів кандидатів у водії та водіїв транспортних засобів", - сказав Андрій Гаврилюк з Міністерства охорони здоров'я України.

   У планах також створення загальнонаціональної бази даних, де буде вказано стан здоров'я всіх автомобілістів і майбутніх водіїв.    

"Пізніше будуть розробляти і реалізовувати систему медичного обслуговування водіїв транспортних засобів, що надають послуги з перевезення пасажирів і вантажів, порядку проведення психофізіологічного обстеження та оцінки рівня розвитку професійно важливих психофізіологічних якостей, необхідних для безпечного керування транспортним засобом", - додав він.

  Нагадаємо, в Україні зафіксована найвища смертність на дорогах серед усіх європейських країн. У нас аварії - перша за поширеністю причина смерті серед людей у віці від 15 до 24 років, друга - серед дітей у віці від 5 до 14 років.

Читайте також: В зону АТО почали надходити нові санітарні автомобілі «Богдан» (фото)