Війна
9 травня 2017
Загиблого воїна АТО Олександра Тищенка поховали двічі
Торік рештки Олександра Тищенка поховали у труні. Цьогоріч могилу знову розкопали, доклали маленьку урну.
news-image

Загиблого воїна АТО Олександра Тищенка поховали двічі. Він загинув торік на блокпосту під Авдіївкою Донецької області. Тоді на місці обстрілу знайшли тільки частини його тіла. Привезли додому в село Мигалки Київської області, поховали. Цього року дослідники знайшли решту тіла. До батьків воїна привезли ще одну труну, їм довелося ховати сина знову, передає «Є!» з посиланням на ТСН.

Олександра Тищенка мобілізували у 38 років. Відслужив майже рік. Загинув під час обстрілу. З ним у бліндажі полягли ще четверо військовослужбовців.

"Це був обстріл з боку Донецька, влучили 84 міни і артснаряди. Я пам'ятаю, що перерався зв'язок, з сусіднього поста повідомили, що димить блокпост. Добу пост вибухав, можливості надати їм допомогу і підійти не було", - розповідає Олександр Продан, заступник командира бригади тактичної авіації.

Торік рештки Олександра Тищенка поховали у труні. Цьогоріч могилу знову розкопали, доклали маленьку урну. Перед тим знайдене тіло кремували. Його знайшли з автоматом і військовим жетоном. Пошуковці пояснюють - помилки немає, в обох трунах лежать рештки воїна.

"Саша - це перший випадок. Виконана величезна паперова робота, яка не давала раніше можливості поховати нібито непізнане тіло. Ми до цього йшли два роки. Це перший випадок, а за ним буде ще три і близько 30 таких страшних історій. Ми повинні в них поставити крапку", - каже пошуковець Павло Нетьосов.
"Я діставав Олександра. Його кілька днів розкопували, бо гора землі була до п'яти метрів. Морально важко, але добре, що хлопець потрапив додому. Це важко казати: давайте на біс поховаємо вашого сина ще раз. Цю розмову було важко провести: і валер'янка була, і все", - додає волонтер місії ЗСУ "Евакуація-200" Вадим Масштабей.

Торік безвісти зниклими під час АТО вважалося понад 200 військовослужбовців лише Збройних Сил України. Сьогодні їхня кількість зменшилася наполовину - 93 захисники.

З них, стверджують волонтери, майже половину уже знайшли. Зараз проводять ідентифікацію останків.

Читайте також:9 травня відзначають День Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Читайте також:АТО: 50 обстрілів, бойовики застосовують 122-мм артилерію