Організатори Євробачення 2017 пояснили, чому Джамали не було на червоній доріжці
Згідно з канонами EBU по червоній доріжці йшли тільки ведучі та делегації країн-учасниць.
news-image

Команда української співачки кримськотатарського походження Джамали, яка є переможницею Євробачення 2016, нібито безпідставно звинувачує організаторів церемонії відкриття пісенного конкурсу 2017 року в тому, що виконавицю не пустили на червону доріжку. Про це заявив супервайзер Євробачення 2017 Сергій Проскурня, передає «Є!» з посиланням на РБК.

За його словами, регламент церемонії червоної доріжки як, втім, і весь сценарій Євробачення, затверджувався Європейським мовним союзом. Згідно з канонами EBU по червоній доріжці йшли тільки ведучі та делегації країн-учасниць.

"Питання: чому на цій доріжці не було Селін Діон, Тото Кутуньо. Вони теж могли претендувати на це, як зірки минулих років? Чому там не було Саші Рибака, чому не було Кончіти? Ці питання - риторичні. Чому Джамала повинна була там бути?" - відзначив Проскурня.

Він також розповів, хто пропонував Джамалі добиратися на церемонію відкриття на вертольоті. За його словами, це була приватна ініціатива.

"Я знаю, хто йому (продюсеру Джамали - ред.) обіцяв вертоліт, але ця людина жодного відношення до дирекції та креативної групи "Євробачення" не має. Я оголосив, що ми маємо закрите небо і в зв'язку з цим мені за сценарієм скоротили всі сцени з монгольфьерами. Тоді ми придумали ці кулі, які несли прапори. І ми вже маємо десять фідбеків, куди вони приземлилися", - підкреслив Проскурня.

При цьому він зазначив, що злого умислу у цій історії не було. Якщо б організатори могли, вони б запросили переможця минулого року.

"Я люблю Джамалу, ходжу на всі її концерти і купую квитки, жодного разу мене ніхто не запросив", - заявив супервайзер.

Раніше повідомлялося, що Джамалі заборонили вийти на червону доріжку.

Читайте також:Самойлова, яка мала представляти РФ на «Євробаченні», виступить в окупованому Криму