Нацрада зафіксувала лайку в анонсах телеканалів СТБ і Новий
Анонси виходили як у ранковий, так і в денний час, коли вони є доступними для перегляду юними глядачами.
news-image

За результатами моніторингу загальнонаціональних телеканалів, проведеного із 24 по 26 квітня 2017 року,  в ефірі ПрАТ «ММЦ–СТБ» і ТОВ «Новий канал» було зафіксовано вживання брутальних слів і висловів у анонсах окремих передач, передає «Є!» із посиланням на Нацраду з питань телебачення і радіомовлення.

"Брутальні висловлювання на «СТБ» були зафіксовані в анонсах передач «МастерШеф. Діти» і у спецпроекті «Вікон» «Сусіди». На «Новому» це стосувалося анонсів передач «Від пацанки до панянки», оголошення набору на наступний сезон проекту «Від пацанки до панянки» та «Серця трьох»", - йдеться в повідомленні регулятора.

Анонси зазначених проектів виходили як у ранковий, так і в денний час, коли вони є доступними для перегляду юними глядачами.

"Зважаючи на те, що показ передач і їх анонсів із використанням брутальної лексики може зашкодити інтелектуальному і духовному розвитку дітей, Національна рада звертає увагу телерадіоорганізацій на необхідність неухильного виконання норм законодавства і нагадує про обов’язок дотримуватися вимог щодо часорозділу при поширенні програм і передач, які можуть завдати шкоди фізичному, інтелектуальному і духовному розвитку неповнолітніх та юнацтва", - зауважили у Нацраді.

Регулятор просить мовників уважніше ставитися до дотримання вимог законодавства щодо суспільної моралі та захисту неповнолітніх.

Читайте також: Оркестр ВМС персонально привітав ветерана-морпіха в одеському дворі (відео)