Політика
10 травня 2017
Головна люстраторка України заявила про цілковиту чистоту влади
За словами Анастасії Задорожної, влада очищена на 98 відсотків.
news-image

Українська влада майже повністю очищена від осіб, причетних до порушень прав людини в роки президентства втікача Віктора Януковича. Так, рівень очищення становить 98%.

Про це в інтерв'ю DW розповіла голова департаменту з питань люстрації Міністерства юстиції України Анастасія Задорожна, повідомляє «Є!».

"Люстраційна перевірка у вищих органах влади проводилася децентралізовано. Генпрокуратура, МВС, СБУ, Міноборони, суди, Мін'юст – всі державні органи і органи місцевого самоврядування повинні були самостійно перевірити своїх працівників", – розповіла вона.

Задорожна зазначила, що з моменту набуття чинності Закону України "Про очищення влади", прийнятого в жовтні 2014 року, надавалося 10 днів на перевірку особистих справ співробітників на відповідність критеріям закону про люстрацію.

Хто потрапляв під статтю, тих звільняли. Іноді люди самостійно писали заяви на звільнення. Потім ці держструктури та органи самоврядування проводили ще й свої внутрішні перевірки,
– розповіла головна люстратора країни.

Вона зазначила, що останньою була інспекція результатів люстрації відповідним департаментом Мін’юсту.

"Вже останньою була інспекція результатів люстрації нашим департаментом. Можу сказати, що влада очищена на 98 відсотків", – переконує Задорожна.

До слова, у квітні Анастасія Задорожна перемогла у конкурсі на посаду керівника департаменту з питань люстрації Міністерства юстиції, яка до цього з 17 березня виконувала обов’язки директора люстраційного департаменту.

Читайте також:Дружина майбутнього президента Франції була його вчителькою та старша на 24 роки