Політика
10 травня 2017
Зустріч Порошенка з конгресменами США: подробиці
Президент також висловив сподівання, що Конгрес США активно підтримуватиме Україну й надалі.
news-image

У середу, 10 травня, Президент України Петро Порошенко провів зустріч з двопартійною делегацією Палати представників Конгресу США. Про це інформує прес-служба глави держави.

Інформує «Є!», з посиланням на 5.ua.

Як стало відомо, до складу американської делегації увійшли конгресмени Майкл Маккол, Уілл Херд, Марта Максаллі, Кенні Марчант, Клей Хіггінс, Кетлін Райс, Датч Рупперсбергер.

Під час зустрічі Порошенко підкреслив необхідність збереження і посилення міжнародних санкцій щодо РФ до повного виконання нею Мінських угод та відновлення суверенітету і територіальної цілісності України, включно з Кримом.

Крім того, він поінформував конгресменів про ситуацію на Донбасі та провокації російсько-терористичних військ. "Сторони також обговорили посилення співпраці в сфері зміцнення оборонної здатності України протистояти російській агресії", – йдеться в повідомленні.

Президент також висловив сподівання, що Конгрес США активно підтримуватиме Україну й надалі, у тому числі шляхом ухвалення відповідних законів та резолюцій.

Нагадаємо, 9 травня цьогоріч екс-керівник НАТО Андерс Фоґ Расмуссен закликав США дати Україні летальну зброю.

Як повідомлялося, 5 травня Конгрес США затвердив виділення Україні 0 млн. Ця допомога, зокрема, може бути спрямована на підготовку кадрів, обладнання, летальну зброю захисного характеру, матеріально-технічне забезпечення поставок і послуги, а також на підтримку розвідувальних органів сил безпеки України.

Читайте також: «Укроборонпром» представив новий безпілотний БТР «Фантом» на виставці у Туреччині
Читайте також: Патрулі місії ОБСЄ на Донбасі тепер не їздитимуть по грунтових дорогах