Світ
11 травня 2017
Туреччина випробувала нові ракетні системи KAAN
Міністр національної оборони Туреччини привітав розробників ракетної системи.
news-image

«Запуск ракети був проведений з провінції Синоп на березі Чорного моря: ракета подолала відстань 280 км. За пуском ракети, в прямому ефірі стежили міністр національної оборони Фікрі Ішик і заступник голови департаменту оборонної промисловості Туреччини Ісмаїл Демір», – зазначається в публікації.

Інформує «Є!», з посиланням на zik.ua.

Міністр національної оборони Туреччини привітав розробників ракетної системи.

Як повідомляється, ракетна система KAAN виробництва турецької компанії Roketsan була представлена на Міжнародній виставці оборонної промисловості IDEF-2017 в Стамбулі.

Ракета KAAN діаметром 610 міліметрів здатна надати ефективну вогневу підтримку армійським підрозділам. Вона оснащена інерціальної навігаційної системою і глобальною системою позиціонування (GPS) для нанесення точних ударів по цілям. Ракета вагою 2,5 тони здатна нести боєзаряд вагою півтонни.

Завдяки максимальній автоматизації екіпаж ракетної системи складається всього з трьох осіб: командира, заряджаючого і водія. 

Читайте також: «Укроборонпром» представив новий безпілотний БТР «Фантом» на виставці у Туреччині
Читайте також: Військово-морський парад у Санкт-Петербурзі не відбудеться, оскільки в Балтику зайшов американський есмінець – ЗМІ