Україна
12 травня 2017
Трамп закликав Росію та Україну до миру
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін 10 травня провів у Вашингтоні зустрічі з президентом США Дональдом Трампом і віце-президентом Майком Пенсом.
news-image

Президент США Дональд Трамп закликав Росію та Україну до миру.

Пр це повідомляє «Є!» з посиланням на Радіо Свобода.

«Учора, у той же самий день, я мав зустрічі з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим і міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним», – написав Трамп у мережі мікроблогів Twitter.

Президент США також опублікував колаж із фотографіями з цих зустрічей і долучив до них хештег #LetsMakePeace («Помирімося»).

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін 10 травня провів у Вашингтоні зустрічі з президентом США Дональдом Трампом і віце-президентом Майком Пенсом. На зустрічі з Пенсом, як повідомило посольство України у США, сторони детально обговорили розвиток ситуації на Донбасі. «Павло Клімкін подякував за незмінну позицію адміністрації США в підтримці територіальної цілісності України та протидії російській агресії», – ішлося в тому повідомленні.

Зустрічі Павла Клімкіна з американськими лідерами передували зустрічі президента США Дональда Трампа та держсекретаря Рекса Тіллерсона з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим. За інформацією американської сторони, Трамп підтвердив зобов’язання своєї адміністрації щодо вирішення конфлікту в Україні і наголосив на відповідальності Росії щодо повного виконання Мінських домовленостей.

У Державному департаменті повідомили, що Тіллерсон під час переговорів з Лавровим заявив, що санкції проти Москви діятимуть, допоки вона не відмовиться від дій, що їх спровокували.