Політика
12 січня 2015
Росія навряд чи видасть Україні Януковича - джерело
Російська влада вбачає у кримінальному переслідуванні колишнього керівництва України "явний політичний підтекст"
news-image

Російська сторона готова розглянути у разі надходження запит на видачу екс-президента України Віктора Януковича і ряду його соратників, оголошених українськими властями в міжнародний розшук, повідомив "Інтерфаксу" у понеділок джерело, знайоме з ситуацією.

Про це пише Є | Єдність.інфо з посиланням "Інтерфакс-Україна".

"У разі надходження відповідного запиту по офіційних каналах російська сторона розгляне його у відповідності з міжнародним та національним законодавством. Однак в екстрадиції, швидше за все, буде відмовлено", - сказав співрозмовник агентства.

За його словами, російська влада вбачає у кримінальному переслідуванні колишнього керівництва України "явний політичний підтекст".

"А відповідно до міжнародного та російського законодавства особи, переслідувані за політичними мотивами, не можуть бути видані іншим країнам для кримінального переслідування", - відзначило джерело.

Нагадаємо, що Інтерпол сьогодні, 12 січня, оголосив в міжнародний розшук екс-президента-втікача Віктора Януковича та його старшого сина Олександра, екс-прем'єр-міністра Миколу Азарова, екс-міністра охорони здоров'я Раїсу Богатирьову, екс-міністра фінансів Юрія Колобова, а також екс-керівника "Укртелекому" Георгія Дзекона.