Події
12 травня 2017
21-річна одеситка померла після пластичної операції в приватній клініці
Трагедія сталася 4 травня.
news-image

Поліція проводить перевірку обставин смерті одеситки Ірини Магльованної, яка робила пластичну операцію в приватній клініці «Моцарт». Як повідомляє «Думская», трагедія сталася 4 травня, передає «Є!»

21-річна Ірина прийшла в клініку робити ринопластику. У дівчини була вроджена патологія (заяча губа і вовча паща), і це повинна була бути заключна операція. До цього Ірину оперували в інституті стоматології, а заключну пластику вирішили зробити в «Моцарті».

Під час операції у пацієнтки піднялася температура 40. Викликали реанімацію і в стані клінічної смерті привезли в іншу клініку, але врятувати дівчину не вдалося. У клініці «Одрекс», куди привезли пацієнтку для реанімації, прокоментували те, що трапилося.

«4 травня 2017 року Медичний будинок Odrex отримав запит на екстрену госпіталізацію пацієнтки Магльованої І.А. у критичному стані з порушенням життєво важливих функцій, що вимагає високоспеціалізованої медичної допомоги.

О 11:51 реанімобіль доставив пацієнтку в приймальне відділення клініки Odrex в стані клінічної смерті. У відділенні інтенсивної терапії нашої клініки негайно почалися реанімаційні заходи.

За порятунок життя пацієнтки боролися завідувач відділення інтенсивної терапії Цалко В.Н., завідувач хірургічного відділення Смирнов А.Б. і досвідчена команда реаніматологів. Після більш ніж півтори години напруженої боротьби докторів за життя пацієнтки, 4 травня 2017 року о 13:35 була констатована біологічна смерть», - прокоментувала трагедію заступник головного лікаря з лікувальної роботи Медичного будинку Odrex Тетяни Федорченко.


З висновку експертів випливає, що причина смерті - злоякісна гіпертермія.

Хто винен у смерті 21 річної дівчини, розбирається поліція. Відкрито кримінальне провадження за ознаками статті 140 КК України - «неналежне виконання професійних обов'язків медичним працівником».

У клініці «Моцарт» подію не коментують, родичі загиблої вирішили з пресою не спілкуватися.

Читайте також: Хірург «Смайл»: за дев’ять діб в оточенні провів понад ста операцій прямо у криївці