Війна
12 травня 2017
Хочуть до Сирії: розвідка повідомила про небажання російських офіцерів воювати на Донбасі
Відзначається погіршення морально-психологічного стану офіцерів російських окупаційних військ з 1 (Донецьк) і 2 (Луганськ) АК ВС РФ.
news-image

Російські офіцери, які проходять службу у окупаційних військах на Донбасі, не витримують конфліктів з особовим складом незаконних збройних формувань з місцевого населення, а також поганого грошового забезпечення, тому просять про переведення у частини, що ведуть бойові дії в Сирії. Про це повідомляє Головне розвідувальне управління (ГУР) Міністерства оборони України.

Про це пише «Є!» з посиланням на Апостроф.

За даними розвідки, відзначається погіршення морально-психологічного стану офіцерів російських окупаційних військ з 1 (Донецьк) і 2 (Луганськ) АК ВС РФ.

"У таких умовах російські офіцери здійснюють пошук зв'язків для переведення у інші з'єднання і військові частин ЗС РФ, самовільно залишають місця проходження служби і здійснюють самогубства ", - йдеться в повідомленні ГУР.

Так, офіцери з'єднань і частин 1 АК ВС РФ намагаються уникнути подальшого проходження служби на тимчасово окупованих територіях України шляхом переведення в підрозділи, які направляються для участі в бойових діях на території Сирії і формуються в рамках розгортання 8 армії (Новочеркаськ) Південного військового округу ЗС РФ .

Крім того, командир взводу 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК самовільно залишив військову частину зі зброєю.

Читайте також:Метою ДНР є приєднання до Росії, - Захарченко