Події
12 травня 2017
В Україні створено військово-цивільну адміністрацію
Указ набирає чинності з дня його опублікування.
news-image

Президент України Петро Порошенко створив у місті Торецькому Донецької області військово-цивільну адміністрацію.

Інформує «Є!», з посиланням на zik.ua.

«На виконання закону України «Про військово-цивільних адміністраціях» постановляю: утворити військово-цивільну адміністрацію міста Торецькому Донецької області. Керівнику Антитерористичного центру при Службі безпеки України, голові Донецької обласної державної адміністрації здійснити… заходи, пов’язані з утворенням військово-цивільної адміністрації», – йдеться в тексті указу №128/2017.

Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Закон України «Про військово-цивільні адміністрації» № 141-VIII, був прийнятий Верховною Радою 3 лютого 2015 року.

Дія Закону поширюється на період проведення антитерористичної операції та на шість місяців після дня її завершення, але не більше ніж на три роки з дня набрання ним чинності.

Метою військово-цивільних адміністрацій є створення умов для забезпечення життєдіяльності відповідних територіальних громад, вирішення питань місцевого значення шляхом установлення особливого порядку здійснення окремих повноважень органів місцевого самоврядування (сільських, селищних, міських рад, їх виконавчих органів, обласних, районних рад) у районі проведення Антитерористичної операції у разі коли відповідні органи місцевого самоврядування такі повноваження не здійснюють або самоусунулися від їх виконання. 

Читайте також: Росіянин став Героєм України: зворушлива історія (відео)
Читайте також: У неділю відбудеться прес-конференція Порошенка