Експерт роз'яснив чому підвищення вартості алкоголю в Україні є обгрунтованим
В Україні очікується підвищення мінімальної роздрібної ціни (МРЦ) на алкоголь на 11%.
news-image

Ціна алкоголю повинна бути співмірна доходам українців, але дешевим алкоголь бути не повинен.

Інформує «Є!», з посиланням на zik.ua.

Про це заявив генеральний директор асоціації «Укргорілка» Володимир Остапюк, передає УНН.

«За доступністю – алкоголь не повинен бути доступним. Ціна алкоголю, звичайно, повинна бути відповідна з доходами українців, але дешевим і доступним алкоголь бути не повинен», – сказав Остапюк.

За його словами, необхідність перегляду мінімальної роздрібної ціни на горілчані напої в бік збільшення сьогодні є економічно обґрунтованою.

«Мінімальна ціна (на горілчані вироби – Ред.) коригується на рівень нових ставок акцизного податку, який виріс в 2017 році на 20%, і збільшення вартості сировини: спирту (зріс на 20%), склотари (подорожчала на 11%). Якщо ви легальний виробник – ви змушені будете автоматично збільшити ціни. Але якщо ви нелегальний виробник – вам цього робити, звичайно, не потрібно. Тому, щоб підтримати легального виробника, уряд індексує ціни на рівень збільшення витрат», – вважає фахівець.

Як повідомлялося, в Україні очікується підвищення мінімальної роздрібної ціни (МРЦ) на алкоголь на 11%. За словами генерального директора компанії Eastern Beverage Trading Ольги Івушкіних, підвищення МРЦ на горілчані вироби є наслідком податкового навантаження

 

Читайте також: Дружина Джорджа Клуні подарувала чоловікові на день народження забавний торт (фото)
Читайте також: Віталій Кличко перевірив, як ремонтують та добудовують дитсадок і школу в Голосіївському районі