Україна
13 травня 2017
Уряд представив новий метод захисту українських доріг
Безконтрольна експлуатація знищує автомобільні дороги.
news-image

Міністерство інфраструктури вважає актуальним завданням введення габаритно-вагового контролю на основних магістралях, що ведуть до портів Одеської області. Оскільки безконтрольна експлуатація знищує автомобільні дороги.

Інформує «Є!», з посиланням на zik.ua.

Про це міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив на спільній прес-конференції з головою Одеської облдержадміністрації Максимом Степановим, – передають Фінанси.

«Вперше габаритно-ваговий контроль, як ви знаєте, був введений в 2016 році. Тоді була дуже гостра проблема. Оскільки часто фури були перевантажені не на 10-20%, а в два-три рази більше ніж гарантовані законом 40 тонн. Іноді доходило і до 150 тонн. Ще б один-два роки такої безжальної експлуатації дорожньої мережі, і у нас доріг просто не було б. Ми цю ситуацію зупинили. У липні точно встановимо на дорогах Одеської області три додаткові габаритно-вагові комплекси. Тобто, в області їх буде мінімум п’ять», – зазначив Омелян.

Всього для України в поточному році буде придбано 80 габаритно-вагових комплексів, додав міністр.

«Певну частку знов-таки виділимо для Одеської області. При цьому розраховуємо на спільну роботу з одеськими обласною та міською радами. Ми повинні встановлювати на автошляхах все більше автоматичних систем зчитування ваги автомобілів, щоб виключити людський фактор. А з іншого боку, перевізники повинні зрозуміти, що більше ніж 40 тонн вантажу перевозити не можна», – сказав Омелян.
Читайте також: Укрзалізниця запустила три додаткових поїзда в західному напрямку