Події
13 травня 2017
У Київській області на території колишнього дитячого табору знайшли львівське сміття – поліція
Львівське сміття виявили в Київській області.
news-image

У селі Завалівці Київської області виявили незаконно вивантажене сміття зі Львова. Про це повідомляє прес-служба Головного управління Нацполіції в Київській області, передає «Є!».

Два вантажні автомобілі зі шкідливими для навколишнього середовища відходами інспектор поліції виявив на території колишнього дитячого табору.

З'ясувалося, що обидва водії зі Львівщини, один із яких уже встиг розвантажити сміття, – ідеться в повідомленні.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 239 Кримінального кодексу України (незаконне заволодіння поверхневим шаром земель, якщо це створило небезпеку для життя, здоров'я людей чи для довкілля).

Колапс системи утилізації сміття у Львові розпочався після пожежі на сміттєзвалищі у селі Великі Грибовичі Жовківського району Львівської області 30 травня 2016 року. 2 червня сільрада Великих Грибовичів ухвалила рішення назавжди закрити звалище.

21 квітня керівництво Львова, Львівської області та мери 20 міст регіону підписали меморандум про співробітництво щодо прийому львівського сміття на свої полігони. За умовами меморандуму, сміття зі Львова протягом двох років будуть вивозити та утилізувати на полігонах міст області, водночас як Львівська міськрада ухвалить остаточне системне рішення щодо способу подальшої утилізації твердих побутових відходів.

Станом на 12 травня, тільки три міста області погодилися приймати сміття зі Львова, повідомляла прес-служба міськради. За словами мера міста Андрія Садового, сміття не вивезли із 390 контейнерних майданчиків міста (загалом їх 1237).