Суспільство
14 травня 2017
Як військовий госпіталь отримав сучасний реанімобіль від волонтерів
Це не вперше житомирські благодійники підтримують військовий шпиталь.
news-image

Реанімобіль із Норвегії для військового госпіталю. Такий подарунок медикам з Житомира зробили волонтери. У машині – найсучасніше обладнання, і вона може перевозити одразу двох важкохворих пацієнтів.

Цей автомобіль благодійники шукали майже рік і нарешті знайшли аж у Норвегії.

Це Mercedes-Benz Sprinter у повній комплектації Profile. Він розрахований на транспортування дуже важких хворих, і його дуже потребував наш Житомирський військовий госпіталь. І на прохання начальника госпіталю, після нашої останньої зустрічі, ми шукали цей автомобіль в Європі, – розповів голова благодійного фонду "Центр утеплення" Юрій Опанасюк.

Це не вперше житомирські благодійники підтримують військовий шпиталь. Допомагати військовим медикаментами та оснащенням вони почали ще 2014 році.

Що ж до реанімобілів та карет швидкої допомоги, то загалом з Європи таких машин привезли аж одинадцять. Втім, приганяли їх лише для цивільних лікарень. Сьогодні ж список розширили.

Це, по суті, перша машина, яка прийшла у військовий госпіталь. Сама машина прийшла з лікарні міста Берген в Норвегії, де є дуже велика університетська лікарня,– розповів координатор норвезької благодійної місії Сергій Ковальчук.

Медики військового госпіталю кажуть – з допомогою такого обладнання транспортувати важкопоранених буде значно безпечніше, аніж на старих каретах швидкої допомоги.

Окрім самого автомобіля, благодійники передали шпиталю медичні витратні матеріали, додатковий комплект шин до нової карети меддопомоги, і уже планують наступний етап допомоги.