Євросоюз дозволив експорт м'яса птиці майже із усіх регіонів України
Проведені заходи та відповідну роботу Держпродспоживслужби достойно оцінили в Європейському Союзі .
news-image

Європейський Союз зняв заборону на експорт птиці з більшості регіонів України в зв'язку з тим, що від лютого 2017 року в державі не фіксуються випадки грипу птиці.

Інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

Про це повідомили у прес-службі Державної служби з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів з посиланням на директора Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарії Бориса Кобаля.

"Завдяки виконання заходів, передбачених інструкцією з профілактики грипу птиці, та ефективній роботі Держпродспоживслужби, з лютого 2017 року в державі не фіксуються випадки грипу птиці, тому Євросоюз в цілому, окрім окремих регіонів, зняв з України заборону на експорт птиці", - цитує прес-служба Кобаля.

За його словами, основним фактором поширення грипу птиці у світі є інфіковані збудником дикі птахи, які навесні та восени проникають в Україну з півдня, заходу, півночі та сходу відповідно до власних шляхів міграції.

"Проведені заходи та відповідну роботу Держпродспоживслужби достойно оцінили в Європейському Союзі – вони визнали регіоналізацію з даного захворювання у нас, відповідно, ми визнали регіоналізацію в Європейському Союзі, тому сьогодні заборона щодо експорту м'яса птиці з України в цілому знята. У регіонах, там де фіксувалися захворювання, вона є", - зауважив Кобаль.

Нагадаємо, 6 грудня 2016 року було заборонено ввезення українських птахопродуктів до Гонконгу та Євросоюзу. 30 січня цього року заборону скасували. На початку 2017 року, пташиний грип був виявлений в Чернівецькій і Одеській областях. За цим послідувала заборона на ввіз м'яса птиці з заражених територій до ЄС, Білорусі та Гонконгу. 

Своєю чергою, пізніше повідомлялося, що спалах пташиного грипу в деяких областях України призвів до заборони ввозу української птиці та продуктів птахівництва до Євросоюзу, восьми країн Азії та Близького сходу. 

Читайте також: Найбільше вина за 2017 рік Україна експортувала в Росію