Київ
14 травня 2017
Україна сьогодні святкує День Європи (фото, відео)
Після офіційної частини військовий оркестр зіграв Державний гімн України та гімн ЄС «Ода радості» Бетховена.
news-image

Цього року святкування Дня Європи в Україні є актуальним як ніколи. По-перше, лише вчора відбувся фінал міжнародного пісенного конкурсу Євробачення. По-друге, після трьох років політичної боротьби наша країна нарешті отримала безвізовий режим із країнами ЄС. Ці позитивні події наповнюють сьогоднішнє святкування значно глибшим сенсом. 

Інформує «Є!», з посиланням на vechirniykiev.com.ua.

З цього приводу на Софійській площі столиці було велелюдно. На урочистості до Дня Європи зібралися повноважні посли країн Європейського Союзу, Віце-прем’єр України з питань європейської інтеграції Івана Климпуш-Цинцадзе та інші поважні гості. Очолив відкриття Дня Європи мер столиці Віталій Кличко. 

- Я хочу привітати всіх зі святом, яке ми відзначаємо в Києві вже у 15-й раз. Цього року День Європи для нас особливий і радісний: Європа стала для нас ближчою і відкритішою, адже цього тижня Рада міністрів ЄС ухвалила останнє рішення щодо безвізових подорожей українців. Безвіз відкриває нам, українцям, кордони і перспективи для подорожей, навчання, обміну досвідом і бізнесу, - сказав Віталій Кличко.

Після офіційної частини військовий оркестр зіграв Державний гімн України та гімн ЄС «Ода радості» Бетховена. По завершенні урочистостей усі охочі мали змогу поспілкуватися із гостями з країн Європи та зробити фото на тлі арт-об’єктів святкового містечка Софійської площі. Святкові заходи триватимуть до сьогоднішнього вечора. 

Читайте також: Сьогодні весь світ відзначає День матері: історія виникнення та традиції