Світ
15 травня 2017
Британський 101-річний ветеран зробив затяжний стрибок з парашутом (відео)
Брайсон Хейс став найстарішим скайдавером у світі.
news-image

Ветеран Брайсон Хейс, учасник висадки військ союзників у Нормандії в червні 1944 року, став найстарішим скайдавером у світі. Британець, якому зараз 101 рік і 38 днів, зробив затяжний стрибок із парашутом з благодійною метою. Про це повідомляє газета The Guardian, передає «Є!»

Молодший капрал військ зв'язку Сполученого Королівства стрибнув у неділю з парашутом з висоти понад 5 тис. метрів разом із представниками трьох поколінь своєї родини в англійському південно-західному графстві Девон. Наймолодшому з них - правнуку Стенлі - 16 років, а найстаршому - синові Брайану - 74 роки.

Після приземлення Хейс заявив, що "відчуває себе на вершині блаженства" і з нетерпінням чекає наступних стрибків.

Хейс побив рекорд, що належав канадцеві Арману Жандру, який скоїв у 2013 році подібний стрибок у віці 101 року і трьох днів.
За участь і відвагу на полях битв Другої світової війни в Нідерландах, Бельгії, Німеччини і Франції Хейс був нагороджений орденом Почесного легіону.
Всі кошти від освітлення його стрибка декількома телевізійними компаніями надійдуть в благодійну організацію Королівський британський легіон, що надає фінансову, соціальну і особисту підтримку ветеранам британських ЗС.

Читайте також: ДТП на Львівщині: нетверезий водій передав керування автомобілем нетверезому пасажиру
Читайте також: У Яроша прокоментували стрілянину охоронця в таксиста