Політика
15 травня 2017
В президента роз'яснили яким кримчанам буде недоступний безвіз
Президент 14 травня «не до кінця висловив думку», але роз’яснення прес-служби ніяк не суперечать тому, що заявлялося на прес-конференції.
news-image

Президент Петро Порошенко, говорячи про недоступність безвізу для жителів Криму, мав на увазі лише тих кримчан, які відмовилися від українського громадянства.

Про це прес-служба АПУ повідомила в коментарі сайту Крим.Реалії, інформує «Є!».

«Мова не йде про людей, які є громадянами України. Йшлося про ті випадки, при яких люди відмовилися від українського громадянства, отримали російський паспорт. Відповідно, вони ніяк не можуть скористатися безвізом. Президент мав на увазі саме тих людей, які викинули українські паспорти й отримали паспорти фейкових республік, російські паспорти фейкового федерального округу», – заявили в прес-службі.
 

У відомстві додали, що президент 14 травня «не до кінця висловив думку», але роз’яснення прес-служби ніяк не суперечать тому, що заявлялося на прес-конференції.

Нагадаємо: 14 травня під час прес-конференції Президент заявив, що жителі Кримуі непідконтрольної частини Донбасу зможуть скористатися безвізом, коли над цими територіями буде відновлений український суверенітет.

«Цими перевагами зможуть скористатися тимчасово переміщені особи після проведення відповідної процедури. Ми повинні дуже відповідально ставитися до кожного біометричного паспорта, який видає українська влада», – заявив Порошенко.
 

Як раніше повідомлялося, рада міністрів Євросоюзу 11 травня ухвалила остаточне рішення про надання Україні безвізового режиму. Сама церемонія підписання документу, як очікується, відбудеться 17 травня в Європейському парламенті у Страсбурзі.

Читайте також: Українці за місяць отримали 300 тисяч біометричних закордонних паспортів
Читайте також: Євробачення 2017: меми та фотожаби