Суспільство
16 травня 2017
Авдіївський коксохім відновив свою роботу
Авдіївський коксохім регулярно зазнає обстрілів з боку бойовиків.
news-image

На Авдіївському коксохімічному заводі (АКХЗ) ввели в експлуатацію друге виробниче крило – роботу відновили чотири структурні підрозділи підприємства, повідомляє прес-служба компанії, передає «Є!».

Відновлення роботи дало можливість повноцінно працювати всьому колективу підприємства.

Із кінця січня через постійні перебої з електропостачанням унаслідок бойових дій завод змушений був працювати на власній генерації за рахунок природного газу. Два коксові цехи з чотирьох довелося перевести у режим гарячої консервації. Були зупинені й хімічні цехи. У підсумку частина працівників підприємства виведена в оплачуваний простій, – ідеться в повідомленні.

У прес-службі уточнили, що відновлення роботи стало можливим після зведення нової лінії електропередач на території, підконтрольній українському уряду.

Завдяки відновленню енергопостачання підприємства після тривалої зупинки запущено в роботу коксові цехи №3 та №4, сіркоочищення №2 та уловлювання №2. Це дало змогу збільшити щодобове виробництво коксу валового з 5,5 тис. до 7,5 тис. тонн. У планах АКХЗ – подальше нарощування виробництва, – повідомили на підприємстві.