Політика
16 травня 2017
Яценюк у Вашингтоні закликав змусити РФ відновити територіальну цілісність України
Росію треба змусити відновити територіальну цілісність України.
news-image

Лідер партії "Народний фронт", екс-прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк закликав змусити Росію відновити територіальну цілісність України. Про це він заявив в коментарі журналістам за підсумками зустрічей із представниками нової адміністрації США у Вашингтоні в понеділок, 15 травня, повідомляє прес-служба політсили, пише «Є!» з посиланням на РБК.

"Росію треба змусити відновити територіальну цілісність України. Я підкреслюю – змусити, адже будь-які домовленості з Путіним нічого не вартують. Змусити через спільний тиск Сполучених Штатів, Європейського Союзу і сильної України", - заявив він.

Яценюк впевнений, що з представниками нової адміністрації США "треба відверто говорити про те, які перспективи в стосунках між Сполученими Штатами і Російською Федерацією".

"Зрозуміло, що Путін хоче щось обов’язково виторгувати і десь обдурити. І це є його зовнішньополітична мета – вирішити свої проблеми за рахунок України. Нова американська адміністрація не повинна цього допустити. І я переконаний, що не допустить цього, адже це не в інтересах Сполучених Штатів Америки", - зазначив екс-прем'єр.

Він підкреслив, що Україна є тією державою, яка "довела всьому світу, що вона не просто знає, що таке демократія, а бореться за демократію": "Україна на ділі показала, що проводить складні реформи. Україна довела те, що вона хоче миру".

"Для того, щоб в Україні запанував мир, треба змусити Путіна виконати його частину Мінських угод. Фактично треба змусити Путіна через тиск всього міжнародного співтовариства, щоби він забрався з території України і дав можливість Україні рухатися вперед до Європейського Союзу", - підкреслив лідер "Народного фронту".

Згідно з даними прес-служби, у Вашингтоні Яценюк уже зустрівся з радником президента США з питань Європи та Росії Фіоною Гілл, радником з питань національної безпеки віце-президента США Андреа Томпсон, помічником державного секретаря США у справах Європи та Євразії Джоном Гефферном, заступником помічника держсекретаря США Бріджет Брінк, а також провів зустріч у Heritage Foundation.

Крім того, Яценюк зустрінеться з колишнім президентом США Бараком Обамою та екс-віце-президентом США Джозефом Байденом, керівництвом Міністерства оборони США. Нагадаємо, раніше повідомлялось, що Яценюк 15-19 травня здійснить робочі візити до Сполучених Штатів Америки та Канади.

Читайте також:Російські військові в окупованому Криму готуються до наступу (відео)