Політика
16 травня 2017
Нардепи позбавили Артеменка депутатських повноважень
"За" проголосували 244 народних обранця.
news-image

Сьогодні на ранковому засіданні парламенту нардепи проголосували за дострокове припинення повноважень народного депутата України Андрія Артеменка у зв’язку з припиненням громадянства України, передає кореспондент «Є!»
"За" проголосували 244 народних обранця, "проти" - 0, утримались від голосування - 15, не голосували - 69.
Прийняте Верховною Радою України рішення про дострокове припинення повноважень народного депутата України перегляду не підлягає.
Як відомо, громадянство Андрія Артеменка було припинено згідно з Указом Президента України «Про припинення громадянства України Артеменка А.В., Боровика О., Новгородського Д.В. та інших» від 27 квітня 2017 року.
Відповідно до пункту 4 частини другої статті 81 Конституції України, пункту 4 частини першої статті 4 Закону України «Про статус народного депутата України» повноваження народного депутата України припиняються достроково у разі припинення його громадянства або його виїзду на постійне проживання за межі України.
У Комітеті з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України повідомили, що напередодні до Комітету надійшов лист від Андрія Артеменка від 13 травня 2017 року, в якому він просив не вносити на розгляд Комітету питання щодо дострокового припинення його повноважень та повідомив, що подав адміністративний позов про визнання незаконним та скасування Указу Президента України. Тому просить не розглядати питання щодо позбавлення його депутатських повноважень до ухвалення рішення в адміністративній справі.

Проте Комітет прийняв рішення внести проект Постанови Верховної Ради України «Про дострокове припинення повноважень народного депутата України Артеменка А.В.» та рекомендувати Верховній Раді України визначитись шляхом голосування щодо дострокового припинення повноважень народного депутата України Артеменка А.В.

Читайте також: Відтепер за георгіївську стрічку можуть стягнути штраф від 50 до 150 неоподатковуваних мінімумів
Читайте також: Шуфрич пояснив, чому в Україні не можна забороняти георгіівську стрічку
Читайте також: Березюк повідомив про побиття депутата від «Самопомочі»