Події
16 травня 2017
В зоні відчуження запрацюють сонячні електростанції, - повідомив міністр екології і природних ресурсів
Наразі триває процес поетапного введення в експлуатацію безпечного конфайнменту у проектне положення над об'єктом "Укриття" зруйнованого 4-го енергоблоку.
news-image

Відомі міжнародні компанії висловили зацікавленість інвестувати у створення парку відновлювальної енергетики у зоні відчудження. Крім того, у Чорнобилі вже почали будувати сонячні електростанції. Про це заявив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак на конференції, інформує «Є!», з посиланням на 5.ua.

Крім того, міністр відзначив, що наразі триває процес поетапного введення в експлуатацію безпечного конфайнменту у проектне положення над об'єктом "Укриття" зруйнованого 4-го енергоблоку. Як зауважив Семерак, роботи проходять відповідно до графіків.

"За 31 рік з часу аварії на ЧАЕС було зроблено багато прогресивних кроків у перетворенні зони відчуження на екобезпечну територію. І допомогу міжнародного співтовариства в цьому процесі важко переоцінити. Нова захисна споруда на довгі роки забезпечить необхідний рівень безпеки для населення та довкілля. На часі - новий етап розвитку цієї території і міжнародна підтримка в цьому для України надважлива", - підкреслив міністр.
Читайте також: У Києві на все літо закривають міст біля метро Нивки
Читайте також: На Рівненщині в'язень стверджує, що його навмисно заразили ВІЛ-інфекцією