Світ
16 травня 2017
Найзабрудненіше місце планети, як воно виглядає (фото)
Острів розташований між берегами Нової Зеландії і Латинської Америки.
news-image

Національна академія наук США опублікувала доповідь, в якому названо найбрудніше місце на планеті.

Згідно з документом, таким є невеликий безлюдний острів Хендерсон в Тихому океані, інформує «Є!», з посиланням на obozrevatel.com.

Відзначається, що доповідь була підготовлена спільно фахівцями Університету Тасманії і Королівським товариством захисту птахів Великобританії.

На острові, розташованому між берегами Нової Зеландії і Латинської Америки, зафіксована найбільша концентрація сміття на один квадратний метр. За підрахунками фахівців, щільність забруднення становить 671 об'єкт на квадратний метр. Площа острова становить 4,3 гектара.

Дослідники встановили, що загальна кількість об'єктів, які потрапили на острів, налічує близько 37,7 мільйона. Загальна маса сміття, за оцінками фахівців, становить 17,6 тонни. При цьому на пляж шириною в 10 метрів потрапляє в середньому близько 27 нових об'єктів щодня.

Автори публікації підкреслюють, що причиною даної ситуації стало різке зростання виробництва пластика в другій половині минулого століття.

"Поки світове виробництво пластика продовжує рости по експоненті, це і далі буде впливати на унікальну природну красу і біологічне різноманіття, які характерні для цього острова і багатьох інших місць, включених ЮНЕСКО в список всесвітньої спадщини", - резюмують автори доповіді.
Читайте також: Львів оголосять зоною надзвичайної екологічної ситуації
Читайте також: За межі України видворили «злодія в законі», що був «коронований» у 2012 році на території Греції (відео)