Інтернет
16 травня 2017
Блокування ВК і ОК: Росія звинувачує українську владу у обмеженні свободи слова
На думку представників МЗС, українська влада хоче надіти на очі громадян шори.
news-image

Україна, намагаючись оформити "розлучення" з Росією, встала на шлях побудови авторитарної держави, інформує «Є!», з посиланням на znaj.ua.

Так прокоментувала указ президента Петра Порошенка про заборону на російські соціальні мережі та інтернет-ресурси прес-служба Міністерства закордонних справ РФ.

"Байдуже ставлення влади України до будь-яких міжнародних норм права і моралі, своїх зобов'язань у сфері захисту прав і свобод людини стали буденним явищем. Побоюючись найменших ознак інакомислення в країні, київський режим семимильними кроками рухається до побудови авторитарної держави, в якій свобода слова і безперешкодний доступ до інформації піддаються жорстким обмеженням", - йдеться у повідомленні.

На думку представників МЗС, українська влада хоче надіти на очі громадян шори, щоб вони не бачили навколо себе нічого, крім вигідної Порошенку "намальованої" картини світу.

"Все це навряд відповідає прийнятим в Європі та світі принципам, розумінню основ громадянського суспільства. Чи в Києві по-своєму трактують універсальні цивілізаційні цінності? Очевидно, що у прагненні оформити міфічне "розлучення з Російською імперією", тобто з власною багатовіковою історією, як про це днями бравурно заявив президент Порошенко, Київ готовий "закрити" очі та вуха своїм громадянам, аби приховати від них альтернативну, а не намальовану українськими пропагандистами реальну картину справ у країні і за кордоном", - додали у відомстві.

Наостанок, у МЗС РФ відзначили, що із цікавістю спостерігатимуть за реакцією Заходу на таке "нахабне нехтування" міжнародними нормами.

Читайте також: У Харкові пройшов мітинг проти блокування «Вконтакті»
Читайте також: В Україні ввели санкції на російські автобуси