Світ
17 травня 2017
Японська принцеса Мако вийде заміж за однокурсника і покине імператорську сім'ю
Після весілля старша дочка принца Акисино стане звичайною громадянкою.
news-image

Старша дочка японського принца Акисино і перша внучка імператора Акіхіто, принцеса Мако, та її колишній однокурсник Кей Комура, який зараз навчається в аспірантурі престижного університету Хітоцубасі, готуються до заручин. Про це повідомило управління справами імператорського двору, передає «Є!»

"Офіційно ми плануємо оголосити про заручини у відповідний час, після того вони завершать необхідну підготовку", - сказав на прес-конференції глава управління Син'ітіро Ямамото.

Він також висловив жаль, що ця інформація з'явилася в ЗМІ завчасно, але підтвердив, що нареченим стане саме Комура.

"Ми дійсно будемо дуже раді, якщо все пройде відповідно до плану", - додав він.

Як очікується, про заручини офіційно буде оголошено вже в червні, а саме весілля відбудеться в 2018 році. Після цього Мако офіційно покине імператорську сім'ю і стане звичайною громадянкою.

25 річний Кей Комура і принцеса Мако познайомилися п'ять років тому, коли разом навчалися в Міжнародному християнському університеті. Приблизно через рік, як повідомляють японські ЗМІ, він зробив їй пропозицію. Батько і мати Мако, принц Акисино і принцеса Кіко висловили схвалення планам своєї дочки. Також про прийдешнє одруження обізнане і імператорське подружжя

Про щасливого нареченого, крім того що він порядний і цілеспрямований молодий чоловік, відомо не дуже багато. Зараз Комура проживає в місті Йокогама разом зі своєю матір'ю і дідом. Він отримує додаткову освіту в університеті Хітоцубасі і працює в юридичній фірмі в центрі Токіо.

У студентські роки він підробляв у ресторані французької кухні і, за словами власника, охоче виконував будь-яку роботу від мийника посуду до касира.

Принцеса Мако - старша дочка принца Акисино, який стоїть другим після принца-наступника Нарухіто в черзі на японський престол. У Акисино також є ще двоє дітей: принцеса Како і принц Хісахіто.

Після Міжнародного християнського університету внучка Акіхіто вчилася в магістратурі університету Лестера в Великобританії. Принцеса завжди відрізнялася любов'ю до образотворчого мистецтва та літератури. Зокрема, в роки навчання вона підготувала дослідження на тему, чому більшість картин, присвячених японській міфології, були написані наприкінці 19 століття - початку 20 століття в період Реставрації Мейдзі. Зараз Мако працює науковим співробітником одного з музеїв при Токійському університеті.

Мако стане першою онукою імператора Акіхіто, яка вийде заміж. Після цього в імператорській родині залишиться 18 членів, з них шість принцес, які незаміжні.
У 2005 році в імператорській родині Японії вже був схожий випадок, коли єдина дочка імператора Акіхіто і імператриці Мітіко, принцеса Саяко, вийшла заміж за державного чиновника на прізвище Курода. Таким чином вона перестала бути принцесою і в якості "вихідної допомоги" отримала 150 млн єн ($ 1,3 млн).

Читайте також: У Києві розпочався конкурс дебютантів Віденського балу