Світ
17 травня 2017
Голландці вивели новий сорт тюльпанів на честь сторіччя незалежності Фінляндії (фото)
Офіційна назва квітки - Suomi 100.
news-image

Тюльпани, послані Нідерландами в якості подарунка до сторіччя незалежності країни, прийняла в резиденції Мянтюніемі дружина президента Фінляндії, пані Йенні Хаук, передає «Є!» із посиланням на Yle.

Як повідомляє канцелярія президента, 15 травня пані Йенні Хаук зустріла голландську делегацію, яка презентувала дружині президента сотню білосніжних тюльпанів нового сорту, виведеного спеціально на честь сторіччя незалежності Фінляндії. Восени цибулини цих тюльпанів будуть висаджені в резиденціях Култаранта і Мянтюніемі.

Ідея вивести новий сорт зародилася серед фінів, що живуть в Нідерландах, і які хотіли таким чином вшанувати незалежність рідної країни.

Пані Хаук подякувала всім, хто брав участь у виведенні нового сорту квітів, і заявила, що цей жест зміцнить відносини між Фінляндією і Голландією.

Я впевнена, що фіни належним чином оцінять цей тюльпан. Своїм кольором він нагадує конвалію, нашу національну квітку, обрану народним голосуванням у рік п'ятдесятиріччя незалежності нашої країни. Тюльпан виглядає елегантно, і його білий колір був обраний вдало і зі змістом, - заявила пані Хаук.

Під час церемонії вручення новий сорт також був офіційно задокументований і квітці було присвоєно паспорт.

У Нідерландах існують традиція «хрестити» кожен новий сорт тюльпанів, даючи їм ім'я. Йенні Хаук виступила в ролі хресної матері для нового квітки. Відтепер за допомогою пані Хаук офіційне найменування квітки - Suomi 100.

Читайте також: Патріотична столиця: у Святошинському районі з'явиться квітковий прапор України (фото)